KERES.ROCoduri poștaleDespre noi
keres.ro
szolgaltatasunk
Szolgáltatásunk

2016. május 15.


Bemtutatkozik a KERES.RO, a romániai jogi személyek és nyilvános adatok adatbankja, magyar nyelven. Egy integrált, a teljesség igényével felépített adatbázist szeretnénk létrehozni, ami tartalmaz és kereshetővé tesz elérhetőségeket, pénzügyi adatokat, igazságszolgáltatásban feljegyzett adatokat, vagy összességében, az ezekhez köthető nyilvánosnak számító hivatalos adatokat. Az adatbázis központi eleme a jogi személyiség.


Az elsődleges forrás a nemrég beüzemelt data.gov.ro, ahol nyers formában közölnek hivatalos adatokat, nyilvános információkat és kimutatásokat. Ezeket dolgozzuk fel és tesszük kereshetővé a weboldalunkon, úgy osztályozva az adatokat, hogy - lehetőség szerint - olyan kategóriákat használunk, amelyek közérthetőek, bejáratottak és hivatalos jelleggel is használatosak.


Első lépésként, az adatbázisunk a Hargita megyei aktiv cégek listáját tartalmazza (hivatalosan feljegyzett elérhetőségekkel, adószámokkal stb.), ezt követően minden jogi személyiséggel rendelkező tételt feltöltünk. Az adatbázis folyamatosan bővül és frissül, a fejlesztésekről ezen fejlesztési naplóban számolunk be a felhasználóknak.


Egyéb források: mfinante.ro, openapi.ro, hivatalos források.